Räätälöity asiakkaan tarpeiden mukaan: Ford esittelee uuden sähköisen automalliston Amsterdamin Go Electric tapahtumassa

4.4.2019
 • Ford kiteyttää Eurooppaan suunnittelemansa sähköistämisstrategian Ford Hybrid ‑tuotemerkin alle, esittelee täyden malliston Go Electric ‑tapahtumassa Amsterdamissa
 • Täysin uusi Ford Kuga SUV on ensimmäinen Ford, josta on tarjolla sekä kevythybridi-, täyshybridi- että ladattava hybridiversio. Maailman ensiesittelyssä olevan Kuga ladattavan hybridin (PHEV) sähköinen toimintamatka on yli 50 km
 • Täysin uusi 7-paikkainen SUV Ford Explorer ladattava hybridi (PHEV): 450 hv, 840 Nm vääntöä ja yli 40 km ajoa pelkällä sähköllä
 • Uusi 8-paikkainen tila-auto Tourneo Custom ladattava hybridi (PHEV), toimintamatka sähkömoottorilla ilman päästöjä jopa 50 km
 • Uusissa Fiesta ja Focus kevythybridimalleissa käytetään kevythybriditekniikkaa, joka tuo näihin suosittuihin perheautoihin lisää tehoa, parantaa niiden reagointia kaasuun ja vähentää polttoaineen kulutusta
 • Vuonna 2020 on tulossa Mustangin innoittama täyssähköinen suorituskykyinen SUV,jonka WLTP-mittaustavalla mitattu toimintamatka on 600 km. Tapahtumassa esiteltiin uusi täyssähkö-Transit, jonka odotetaan tulevan markkinoille vuonna 2022
 • Innovatiivinen Transit Smart Energy Concept auttaa Fordia löytämään uusia tapoja pidentää hybridi- ja sähköautojen akuilla ajettavaa matkaa


AMSTERDAM, Hollanti, 2.4.2019 – Ford ilmoitti tänään Go Electric ‑tapahtumassa Amsterdamissa yhtiön edistyksellisen sähköistettyjen autojen malliston olevan uusi merkkipaalu Fordille ja sen asiakkaille.

Uusi Ford Hybrid ‑nimellä myytävä mallisto käsittää pitkälle kehitettyjä kevythybridi-, täyshybridi- ja ladattavia hybridimalleja, jotka tarjoavat eurooppalaisille asiakkaille entistä taloudellisemman ja mukavamman ajokokemuksen. Ford ilmoitti tänään 16 sähköistetystä mallista, jotka tuovat Fordin brändiarvot – luotettavuuden, edullisuuden ja mukavan ajettavuuden – sähköistettyihin ajoneuvoihin.

Ford esitteli Go Electric ‑tapahtumassa ladattavan hybridiversion yhtiön täysin uudesta keskikokoisesta SUV-mallista, Kugasta. Kuga on Fordin kaikkien aikojen sähköistetyin ajoneuvomalli ja ensimmäinen Ford, josta on tarjolla kevythybridi-, täyshybridi- ja ladattava hybridiversio.

Täysin uusi 7-paikkainen SUV Explorer ladattava hybridi (PHEV) ja uusi 8-paikkainen tila-auto Tourneo Custom ladattava hybridi (PHEV) esiteltiin tänään ensimmäistä kertaa maailmassa. Näissä malleissa perinteisen polttomoottoriauton huolettomuuteen yhdistyy mahdollisuus ajaa pelkällä sähköllä.

Lisäksi Ford esitteli sekä bensiini- että dieselmoottorilla varustettuihin Fiesta ja Focus -malleihin uudet kevythybridiversiot, joissa käytettävä pitkälle kehitetty kevythybriditekniikka vähentää CO2-päästöjä, pienentää polttoaineen kulutusta ja parantaa ajokokemusta.

Ford ilmoitti myös, että vuonna 2021 yhtiön sähköistettyjen automallien valikoima laajentuu uudella täyssähkö-Transitilla. Tämä uusi täyssähkö-pakettiauto auttaa tekemään kaupungeista puhtaampia ja hiljaisempia sekä pienentämään yritysten ja muiden käyttäjien käyttökustannuksia.

”Fordin uudet hybridimallit ovat moderneja ja teknisesti edistyksellisiä, ja niissä käytetään erilaisia sähköistysratkaisuja asiakkaiden eri tarpeisiin. Ne tekevät sähköistetyistä ajoneuvoista varteenotettavan vaihtoehdon entistä useammalle kuljettajalle”, sanoo Stuart Rowley, President, Ford of Europe. ”Tänään esitellyt mallit ovat vasta alkua suunnitelmillemme kehittää kattava mallisto älykkäitä autoja älykkääseen maailmaan. Jokaisesta esittelemästämme uudesta automallista – Fiestasta Transitiin – tehdään sähköistetty versio, joka sopii parhaiten asiakkaidemme tarpeisiin ja lompakoille kaikkialla Euroopassa.”

Fordin Euroopassa jo aiemmin tarjoamat tai Euroopan markkinoille vahvistamat hybridimallit ovat:

 • Mondeo Hybrid neliovisena ja wagon-mallina – itselatautuva bensiinimoottorilla varustettu täyshybridi, joka on houkutteleva vaihtoehto dieselille. Mondeo Hybrid Wagon esiteltiin tänään ensimmäistä kertaa myös uutena urheilullisena ST-Line-versiona.
 • Transit kevythybridi (mHEV) ja Transit Custom kevythybridi (mHEV) käyttävät hybriditekniikkaa, joka vähentää omistajien ja käyttäjien käyttökustannuksia.
 • Tourneo Custom kevythybridi käyttää kevythybriditekniikkaa, joka parantaa tämän 8- tai 9-paikkaisen tila-auton polttoainetaloudellisuutta.
 • Transit Custom ladattavassa hybridissä (PHEV) on edistyksellinen sähkövoimansiirto, jossa käytetään Fordin 1,0-litraista EcoBoost-bensiinimoottoria akun lataamiseen. Auto on parhaillaan Lontoossa koekäytössä, jossa selvitetään sen ympäristölle ja asiakkaille tuottamia hyötyjä. Jatkossa koekäyttö laajenee myös Valenciaan ja Kölniin.

Ford Mustangin innoittama täyssähköinen, suorituskykyinen SUVtulee myyntiin vuonna 2020. Pikalatauksella varustetun auton sähkökäyttöinen toimintamatka on 600 km WLTP-menetelmän (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) mukaisesti laskettuna.

Ainutlaatuisen 10-paikkaisen Ford Transit Smart Energy Concept –tila-auton avulla yhtiö tutkii mahdollisuuksia optimoida sähköistettyjen ajoneuvojen energiatehokkuutta ja pidentää niiden toimintamatkaa.


Sähköistetty tulevaisuus

Ford on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen laajan valikoiman sähköistettyjä, helposti ladattavia autoja ja tukemaan niiden toimintaa monipuolisilla yhteysominaisuuksilla ja liikkumispalveluilla.

Aiemmin tänä vuonna Ford ilmoitti, että täysin uudesta Focuksesta alkaen kaikista yhtiön esittelemistä malleista esitellään myös sähköistetty versio. Tämä koskee sekä kokonaan uusia mallinimiä että nykyisten mallien uusia versioita. Kaikkiin malleihin Fiestasta Transitiin tullaan tarjoamaan joko kevythybridi-, hybridi-, ladattava hybridi- tai täyssähköversio tai niiden yhdistelmä. Tämän ansiosta Ford pystyy tarjoamaan Euroopan laajimman sähköistettyjen autojen malliston.

Fordin hybridi- ja täyssähkömalleissa käytettävien erilaisten voimansiirtotekniikoiden ja teknisten ratkaisujen avulla kunkin mallin suorituskyky ja ominaisuudet voidaan sovittaa eri asiakasryhmien käyttövaatimusten mukaisiksi ja ylittämään heidän odotuksensa.

Esimerkiksi hihnakäyttöisen integroidun laturin (BISG) tarjoama lisävääntö parantaa Fiestan ja Focuksen kevythybridimallien (mHEV) bensiinimoottorin tarjoamaa ajokokemusta tuomalla lisää tehoa, parantamalla kaasuun vastaavuutta ja vähentämällä polttoaineen kulutusta. EcoBlue-dieselmoottorilla varustetuissa kevythybridimalleissa, kuten Transit Customissa ja Tourneo Customissa, tätä tekniikkaa käytetään yksinomaan dieselmoottorin polttoaineen kulutuksen pienentämiseen.

Uusissa Kugan ja Explorerin ladattavissa hybridimalleissa (PHEV) käytetään polttomoottorin ja sähköverkosta ladattavan akun yhdistelmää, joka pienentää polttoaineen kulutusta ja antaa mahdollisuuden päästöttömään ajoon. Kugassa käytetään Power-split-hybridivoimansiirtoa, joka käyttää osaa kummankin voimanlähteen tuottamasta tehosta polttoaineen kulutuksen optimoimiseksi, kun taas Explorerissa käytetään rinnakkaishybridirakennetta, jossa voidaan yhdistää sähkö- ja polttomoottorin koko teho mahdollisimman suuren vetokyvyn saamiseksi.

Transit Custom ladattavan hybridin (PHEV) ja Tourneo Custom ladattavan hybridin (PHEV) sarjahybridirakenteessa sähköverkosta ladattavan akun ja sähkömoottorin yhdistelmää käytetään uudella tavalla – pienikulutuksista bensiinimoottoria käytetään vain akun lataamiseen eikä se ole fyysisesti yhteydessä auton pyöriin.

Mondeo Hybrid ‑mallissa käytettävä itselatautuva täyshybriditekniikka antaa mahdollisuuden pelkällä sähkövoimalla ajamiseen ja parantaa ajomukavuutta erityisesti pysähtelevässä kaupunkiliikenteessä. Voimansiirtoratkaisun ansiosta asiakkaan ei tarvitse huolehtia toimintasäteen riittävyydestä tai ulkoisista latauspisteistä.

Fordin tulevissa täyssähköautoissa käytetään uuden sukupolven yhteysominaisuuksia, jotka mahdollistavat OTA (Over The Air) -päivitykset ja yhtiö on pitkällä latausratkaisujen kehittämisessä sähköautoasiakkailleen. Ford on perustajajäsen IONITY-yhteenliittymässä, jonka tavoitteena on rakentaa 400 latausasemaa tärkeimpiin kohteisiin Euroopassa vuoteen 2020 mennessä. Näiden asemien 350 kW:n lataustekniikka lyhentää huomattavasti latausaikaa nykyisiin järjestelmiin verrattuna.

Ford aloittaa lisäksi yhteistyön NewMotionin kanssa tarjotakseen yhden pysähdyksen latauspaikkoja NewMotionin latausverkostossa, johon kuuluu yli 100 000 latauspaikkaa 28 Euroopan maassa. Ford on myös tuomassa markkinoille oman älykkään seinälle asennettavan latauslaitteen ja aloittaa yhteistyön suurimpien energiayhtiöiden kanssa tarjotakseen asiakkailleen mahdollisuuden erityisiin sähköauton latausmaksuihin ja latauspalveluihin. Palvelut vaihtelevat maittain.

”Sähköistyksessä ei ole yhtä ratkaisua, joka sopisi kaikille, vaan kaikkien asiakkaiden tarpeet ovat yksilöllisiä”, sanoo Joerg Beyer, Executive Director, Engineering, Ford of Europe. ”Fordin monipuolinen voimalinjastrategia auttaa asiakkaitamme löytämään vaihtoehdon, joka tekee juuri hänen sähköautoilustaan helpompaa ja mukavampaa.”


Kugan monipuolinen hybridimallisto

Täysin uusi Ford Kuga on Fordin ensimmäinen henkilöauto, joka on tarjolla sekä ladattavana hybridinä, kevythybridinä että täyshybridinä.

Täysin uusi Ford Kuga esitellään myöhemmin tänä vuonna, ja siihen on heti esittelynsä jälkeen saatavilla ladattava hybridi (PHEV), joka tarjoaa perinteisen polttomoottorin toimintasäteen yhdistettynä sähköisen voimansiirron taloudellisuuteen ja hienostuneisuuteen. 2,5 litran bensiinimoottorilla, sähkömoottorilla, generaattorilla ja 14,4 kWh:n akulla varustettu Kuga ladattava hybridi (PHEV) tarjoaa 225 hv tehoa ja yli 50 kilometrin ajomatkan pelkällä sähköllä. Sen arvioitu polttoaineenkulutus on 1,2 l/100 km ja CO2-päästöt 29 g/km.* Täysin uusi Ford Kuga tulee Suomen markkinoille vuoden 2020 alkupuolella.

Täysin uusi tyylikäs Kuga Titanium, urheilullinen Kuga ST-Line ja ylellinen Kuga Vignale ovat saaneet uuden sulavalinjaisen muotoilun, paremmat sisätilat ja lisää uuttaa teknologiaa. Aktiivinen vakionopeudensäädin Stop & Go ‑toiminnolla, liikennemerkkien tunnistus ja kaistanpitoavustin antavat kuljettajalle lisää varmuutta pysähtelevässä ruuhkaliikenteessä ja moottoritieajossa. Active Park Assist 2 ‑pysäköintiavustin mahdollistaa täysin automaattisen pysäköinnin yhdellä painikkeen painalluksella.


Puhdasta sähköä, puhdasta ylellisyyttä: Explorer ladattava hybridi

Täysin uusi Ford Explorer ladattava hybridi (PHEV) on saatavissa kahtena erilaisena huippuvarusteltuna versiona, jotka ovat Ford Performancen innoittama urheilullinen Explorer ST-Line ja ylellinen Explorer Platinum. Auton voimanlähteenä on Fordin 3,0-litrainen EcoBoost V6‑bensiinimoottori yhdistettynä sähkömoottoriin ja generaattoriin. Niiden avulla Explorer ladattava hybridi tuottaa 450 hv tehoa ja 840 Nm vääntöä. Lisäksi tämä SUV antaa mahdollisuuden ajaa 40 km kaupunkiajoa ilman päästöjä pelkällä sähkövoimalla. Auton arvioitu kulutus on 3,4 l/100 km ja arvioidut CO2-päästöt ovat 78 g/km.

Poikkeuksellisen tilava, ylellinen ja mukavuuspainotteinen Explorer ladattava hybridi tarjoaa moderneja ominaisuuksia, kuten keskelle pystyasentoon asennetun 10,1 tuuman kosketusnäytön, 12,3 tuuman digitaalisen mittariston ja perhekäytössä kätevän muunneltavan istuinjärjestelyn enintään seitsemälle matkustajalle.

Vakiovarusteinen Fordin älykäs neliveto, valittavat ajotilat ja Fordin 10-vaihteinen automaattivaihteisto tarjoavat juuri oikean suorituskyvyn erilaisiin ajotilanteisiin kaupunkiajosta maastoon.


Tourneo Custom ladattava hybridi (PHEV) – puhtaampien kaupunkien puolesta

Kahdeksanpaikkainen tila-auto Tourneo Custom ladattava hybridi (PHEV) auttaa vähentämään päästöjä paikallisesti ja sillä on mahdollista ajaa myös Euroopassa yleistyvillä vain hyvin vähäpäästöisille ajoneuvoille varatuilla alueilla. Malli tulee myyntiin Euroopassa vuoden 2019 loppupuolella.

Tourneo Custom ladattavan hybridin (PHEV) etupyöriä käyttää vain sähkömoottori, joka saa virtansa 13,6 kWh:n litiumioniakustosta. Pidemmästä toimintamatkasta huolehtii Fordin useita palkintoja voittanut 1.0-litrainen EcoBoost-bensiinimoottori. Tämän edistyksellisen hybridivoimansiirtojärjestelmän lasketaan pystyvän jopa 50 kilometrin päästöttömään ajomatkaan tai 500 km:n ajomatkaan bensiinimoottoria käyttäen.* Auton arvioitu kulutus on 3,3 l/100 km ja arvioidut CO2-päästöt 75 g/km.

Lisää mukavuutta tarjoaa Tourneo Customin luokassaan ainutlaatuinen mahdollisuus järjestää kaksi takaistuinriviä kokousmuotoon – jolloin matkustajat voivat kätevämmin keskustella keskenään – tai normaaliin tapaan kahdeksi kolmen istuimen riviksi, joissa istutaan kasvot menosuuntaan.


Täyssähköinen Transit

Uuden täyssähköisen Transit-mallin odotetaan tulevan markkinoille vuonna 2021. Se on tarkoitettu yrityksille, jotka tarvitsevat käytännöllistä ja monikäyttöistä ajoneuvoa tavaran kuljetukseen päästöttömästi kaupunkiympäristössä. Täyssähköinen Transit tulee tarjolle useana korimallina, jotka kaikki ovat perinteistä ja kestävää Transit-laatua.


Fiesta ja Focus kevythybridi (mHEV): vähemmän päästöjä, enemmän tehoa

Fiesta ja Focus -malleihin tulee saataville modernit kevythybridiversiot, joiden kevythybriditeknologia vähentää polttoaineen kulutusta ja parantaa Fordille tunnusomaista mukavaa ajokokemusta suuremman tehon ja nopeamman reagoinnin ansiosta.

Tavallisen laturin korvaavalla hihnakäyttöisellä integroidulla laturi/generaattorilla (BISG) voidaan ottaa talteen jarrutuksessa ja moottorijarrutuksessa normaalisti hukkaan menevä energia ja ladata sillä ilmajäähdytteistä 48 voltin litiumioniakkupakettia.

BISG toimii myös moottorina, joka käyttää akkuun varastoitua energiaa pienikitkaisen kolmisylinterisen 1,0 litran Ecoboost-polttomoottorin apuna tavallisessa ajossa ja kiihdytyksissä. Lisäksi se käyttää ajoneuvon sähköisiä apulaitteita.

Mahdollisimman suuren hyödyn saavuttamiseksi älykäs itseohjautuva kevythybridijärjestelmä valvoo jatkuvasti auton käyttötapaa ja määrittää sen perusteella, milloin ja kuinka tehokkaasti akkua kannattaa ladata ja milloin siihen varastoitua energiaa kannattaa käyttää. Varastoitua sähköenergiaa voi käyttää kahdella eri tavalla:

 • Täydentämään polttomoottorin vääntöä, jolloin BISG:n sähkömoottoritoiminto tuottaa enimmillään 50 Nm vääntöä ja vähentää siten polttomoottorista otettavaa tehoa ja pienentää sen kulutusta. Näin päästään Fiestan tavoitteena olevaan CO2-päästöarvoon 112 g/km ja kulutuslukemaan 4,9 l/100 km ja Focuksen vastaaviin arvoihin 106 g/km ja 4,7 l/100 km.
 • Lisäämään koko voimansiirtojärjestelmän kokonaisvääntöä, jolloin BISG:n sähkömoottoritoiminto tuo jopa 20 Nm lisää vääntöä polttomoottorin suurimpaan vääntöarvoon ja parantaa näin auton suorituskykyä.


Sähköinen vääntöapu tekee autosta ripeämmän ja suorituskykyisemmän – erityisesti matalilla kierrosluvuilla – ja parantaa siten ajokokemusta. BISG-järjestelmän tuoma lisävääntö myös vähentää turboahtimen aiheuttamaa viivettä ja nopeuttaa turbon vastaamista kaasuun, joten Fordin suunnittelijat ovat voineet pienentää 1,0 litran EcoBoost-moottorin puristussuhdetta ja käyttää siinä suurempaa turboahdinta.

”1,0 litran EcoBoost-moottorimme on jo osoittanut, että suorituskyky ja polttoainetaloudellisuus voivat toteutua samanaikaisesti. Kevythybriditeknologiamme nostaa tämän aivan uudelle tasolle”, sanoo Roelant de Waard, Vice President, Marketing, Sales & Service, Ford of Europe. ”Uskomme asiakkaiden ihastuvan yhtä paljon EcoBoost-hybridijärjestelmämme tasaiseen ja tehokkaaseen voimantuottoon kuin sen tarjoamiin polttoainesäästöihinkin.”

BISG pystyy myös käynnistämään moottorin 300 millisekunnissa – suunnilleen silmäräpäykseen kuluvassa ajassa – joten sen avulla Fiestan ja Focuksen kevythybridiversioiden polttoainetta säästävä Auto Start-Stop ‑tekniikka pystyy toimimaan entistä useammissa tilanteissa, kuten auton rullatessa pysähdyksiin alle 15 km/h:n nopeudella ja auton ollessa paikallaan kytkinpoljin painettuna.

Vastaavasti Fordin dieselmoottoreiden kevythybriditekniikassa sähköinen lisävääntömomentti yhdistyy Fordin 2,0 litran EcoBlue-dieselmoottoriin tarjoten myöhemmin tänä vuonna esiteltävälle Ford Kuga EcoBlue kevythybridille arvioidun CO2-päästöarvon 132 g/km ja kulutuslukeman 5,0 l/100 km.


Smart Energy Concept näyttää tietä tulevaisuuteen

Ford esitteli tänään myös yksittäiskappaleena tehdyn 10-paikkaisen Ford Transit Smart Energy Concept ‑pikkubussin, jonka avulla yhtiö tutkii mahdollisuuksia parantaa sähköistettyjen ajoneuvojen energiatehokkuutta pidentää niiden toimintamatkaa.

Tämä Fordin Merkenichissä, Saksassa, sijaitsevan teknologiakeskuksen suunnittelijoiden kehittämä konseptimalli tarjoaa neljän tunnin latauksella 150 km:n toimintamatkan. Malli perustuu Ford Transitin alustaan, johon on asennettu StreetScooter WORK XL ‑pakettiautossa hyödynnetty akkukäyttöinen sähköinen voimansiirtojärjestelmä, jota tukevat monet energiaa säästävät ja tuottavat ratkaisut:

 • Innovatiivinen lämpöpumppujärjestelmä, joka käyttää voimansiirtokomponenttien tuottamaa hukkalämpöä, ulkoilmaa ja ohjaamon ilmaa vähentäen lämmitysjärjestelmän energiankulutusta jopa 65 prosenttia ja pidentäen toimintamatkaa 20 prosenttia.
 • Puoliväliin avautuva sähkötoiminen liukuovi, joka vähentää lämmönhukkaa ja jota matkustaja voi ohjata älylaitteen kautta. Lämmitys, ilmanvaihto ja ilmastointi kytkeytyvät automaattisesti pois käytöstä, kun ovi avataan.
 • Lämmitetyt business-luokan matkustajan istuimet ja sisäpinnat, joiden lämpötilaa matkustajat voivat itse säätää ja jotka vähentävät suureen matkustamoon tarvittavaa energiaa.
 • Kuusi katolle asennettua aurinkopaneelia, jotka lataavat istuinlämmitystä, matkustamon valaistusta, matkustajien mobiililaitteille tarkoitettua langatonta latausjärjestelmää ja muita vastaavia sähköjärjestelmiä käyttävää 12 voltin akkua.
 • Matkustajan oven ja istuimen välinen polykarbonaatista valmistettu tilanjakaja, joka vähentää lämmönhukkaa matkustajien astuessa autoon tai poistuessa siitä sekä suojaa matkustajia ulkoisilta olosuhteilta.
 • Ventiloidut kaksinkertaiset ikkunat, jotka vähentävät kylmien pintojen määrää ja parantavat lämmöneristystä.
 • Matkustamon lämpötilan mukaan säätyvä tunnelmavalaistus –punainen lämpimällä ja sininen viileällä – vaikuttaa matkustajien käsitykseen matkustamon lämpötilasta.
 • Lämpöeristetty matkustamon lattia ja katto, jotka vähentävät lämmönhukkaa.


Konseptin seuraaviin vaiheisiin on suunnitteilla kunkin istuimen lämpötilan säätömahdollisuus kuljettajalle ja mahdollisuus poistaa tyhjien istuimien lämmitys käytöstä. Lisäksi otetaan käyttöön nykyisissä turvatyynyjärjestelmissä käytettyjen matkustajan tunnistusjärjestelmien kaltainen ratkaisu.

Ford arvioi, että Transit Smart Energy Concept ‑mallin koeajot liikenteessä päästään aloittamaan myöhemmin tänä vuonna tuulitunnelitestausten jälkeen.

”Tämän konseptin kehittämisen yhteydessä olemme keksineet monia nerokkaita tapoja säästää energiaa ja parantaa sähköautojen käyttökokemusta asiakkaille tulevaisuudessa”, kertoi Kilian Vas, Projec Leader, Vehicle Architecture, Ford of Europe.

# # #

 • Mondeo Hybrid Wagon, arvioidut CO2-päästöt alkaen 101 g/km, polttoaineen kulutus alkaen 4,4 l/100 km
 • Transit dieselkevythybridi (mHEV), arvioidut CO2-päästöt alkaen 144 g/km, polttoaineen kulutus alkaen 7,6 l/100 km
 • Transit Custom dieselkevythybridi (mHEV), arvioidut CO2-päästöt alkaen 139 g/km, polttoaineen kulutus alkaen 6,7 l/100 km
 • Tourneo Custom dieselkevythybridi (mHEV), arvioidut CO2-päästöt alkaen 137 g/km, polttoaineen kulutus alkaen 7,0 l/100 km
 • Transit Custom ladattava hybridi (PHEV), arvioidut CO2-päästöt alkaen 75 g/km, polttoaineen kulutus alkaen 3,3 l/100 km


*Ilmoitettu polttoaineen/energian kulutus, CO2-päästöt ja sähkökäyttöinen toimintasäde mitataan Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EY) 715/2007 ja komission asetuksessa (EY) 692/2008 sekä niiden viimeisimmissä lisäyksissä ilmoitettujen teknisten vaatimusten ja tietojen mukaisesti. Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt määritetään mallikohtaisesti, ei yksittäiselle ajoneuvolle. Sovellettava vakiotestausmenetelmä mahdollistaa vertailun eri ajoneuvotyyppien ja eri valmistajien välillä. Auton polttoainetaloudellisuuden lisäksi ajotapa ja muut ei-tekniset tekijät vaikuttavat auton polttoaineen-/energiankulutukseen, CO2-päästöihin ja sähkökäyttöiseen toimintasäteeseen. CO2 on pääasiallisin ilmaston lämpenemistä aiheuttava kasvihuonekaasu.

1. syyskuuta 2017 lähtien tietyille uusille autoille myönnetään tyyppihyväksyntä World Harmonised Light Vehicle Test Procedure ‑testimenetelmän (WLTP) avulla direktiivin (EU) 2017/1151 mukaisesti siten kuin sitä on muutettu. WLTP on uusi ja entistä totuudenmukaisempi testimenetelmä polttoaineen kulutuksen ja CO2-päästöjen mittaamiseen. 1. syyskuuta 2018 lähtien WLTP on alkanut korvata kokonaan New European Drive Cycle ‑syklin (NEDC), joka on edellinen testimenetelmä. NEDC-siirtymäajan aikana WLTP:n polttoaineen kulutuksen ja CO2-päästöjen arvoja verrataan NEDC-menetelmään. Uusi menetelmä poikkeaa hieman aiemmasta polttonestetaloudellisuuden ja päästöjen mittauksesta, koska tiettyjä testielementtejä on muutettu, eli samalla autolla voi olla eri polttonesteen kulutuksen ja CO2-päästöjen arvot eri testeissä. Ford Motor Company

Ford Motor Company on globaali yhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Dearbornissa, Michiganissa. Yhtiö suunnittelee, valmistaa, markkinoi, huoltaa Ford-merkin alla henkilöautoja, kuorma-autoja, SUV-autoja ja sähköautoja sekä ylellisiä Lincoln-henkilöautoja. Lisäksi yhtiö tarjoaa rahoituspalveluita Ford Motor Credit Companyn kautta ja tavoittelee johtavia asemia sähkötoimisissa ratkaisuissa, autonomisissa autoissa ja liikkuvuusratkaisuissa. Ford työllistää noin 199  000 henkilöä maailmanlaajuisesti. Lisätietoja Fordista ja sen tuotteista sekä Ford Motor Credit Companysta löytyy osoitteesta www.corporate.ford.com

Ford of Europe valmistaa, myy ja huoltaa Ford-autoja 50 markkina-alueella. Sen palveluksessa työskentelee noin 53 000 henkilöä ja yhteisyritykset mukaan lukien noin 67 000 henkilöä. Euroopassa toimii myös Ford Motor Credit Company ja Ford Customer Service Division sekä 24 tuotantolaitosta, joista 16 Ford omistaa kokonaan tai on enemmistöomistaja ja 8 on yhteisomistuksessa muiden toimijoiden kanssa. Ensimmäiset Ford-autot tuotiin Eurooppaan vuonna 1903  samana vuonna, jolloin Ford Motor Company perustettiin. Tuotanto Euroopassa aloitettiin vuonna 1911.

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Käyttöauto Oy

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Käyttöauto Oy