Ford vahvistaa sitoutumistaan Espanjaan – investoi 750 miljoonaa euroa Valencian tehtaaseen ja seuraavan sukupolven Kugan tuotantoon

17.11.2017
  • Ford investoi yli 750 miljoonaa euroa valmistaakseen seuraavan sukupolven Kuga-katumaastureita Valencian tehtaallaan Espanjassa

  • Mittava investointi vahvistaa Fordin sitoutumista Espanjaan, yhteen sen tärkeimmistä autojen valmistuspaikoista Euroopassa

  • Espanjan kansallinen hallitus ja Valencian paikallishallinto antavat tukensa Fordin uudelle investoinnille

  • Kugan nykyinen tuotanto vastaa lähes puolta koko tehtaan kapasiteetista – Kugan myynti Euroopassa on kasvanut tänä vuonna 22 %, ja niitä on myyty 126 900 kappaletta

  • Valencian tehtaaseen on inveistoitu vuodesta 2011 lähtien noin 3 miljardia euroa


VALENCIA, Espanja, 17.11.2017 – Ford investoi yli 750 miljoonaa euroa voidakseen valmistaa seuraavan sukupolven keskikokoisia Kuga-katumaastureita Valenciassa, Espanjassa.

Uuden investoinnin myötä Fordin kokonaisinvestoinnit Valencian tehtaaseen vuodesta 2011 lähtien lähentelevät kolmea miljardia euroa.

“Tämä mittava 750 miljoonan euron investointi vahvistaa selkeällä tavalla jatkuvaa sitoutumistamme Valencian alueeseen ja Espanjaan, joka on yksi tärkeimmistä valmistuspaikoistamme Euroopassa”, kertoo Steven Armstrong (President and CEO, Ford of Europe, Middle East and Africa).

“Haluan myös kiittää kansallista hallitusta Madridissa ja Valencian paikallishallintoa heidän jatkuneesta tuestaan ja panostuksestaan säilyttää myönteinen ilmapiiri investoineille Valencian alueella.”

Valencian tehdas työllistää yli 8 000 henkilöä. Uusi investointi auttaa turvaamaan tehtaan työpaikat. Investointi rakentuu johtoryhmän, ammattiliittojen ja työntekijöiden yhteistyössä aikaansaman kustannustehokkuuden ja tuottavuuden parantumiseen.

Nykyään noin 25 % kaikista Euroopassa myydyistä henkilöautoista on SUV-malleja. Kugan tuotanto vastaa lähes puolta koko Valencian tehtaan tuotantokapasiteetista. Euroopassa Kugan myynti on kasvanut viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 22 %, ja niitä on myyty tänä vuonna yhteensä 126 900 kappaletta. Kuga on Fordin kolmanneksi myydyin malli Euroopassa Fiestan ja Focuksen jälkeen.

Lisätietoja investoinnista ja seuraaan sukupolven Kugasta kerrotaan lähempänä lanseerausta.

Fordin toiminta Valenciassa

Fon on valmistanut Valenciassa vuodesta 1976 lähtien yli 12 miljoonaa ajoneuvoa ja 16 miljoonaa moottoria ja on näin yksi Espanjan suurimmista autoviejästä.

Kugan lisäksi Valenciassa valmistetaan Tourneo Connect- ja Transit Connect –mallit sekä kaikkia malliversiota Mondeosta, S-MAXista ja Galaxystä.

Valenciassa valmistetaan enemmän eri malleja ja autoja volyymilla mitattuna kuin millään muulla Fordin tehtaalla Euroopassa. Lähes 90 % Valenciassa valmistetuista ajoneuvoista viedään yli 75 maahan eri puolilla maailmaa, myös Yhdysvaltoihin.   

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Käyttöauto Oy

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Käyttöauto Oy