Uutisia Fordilta 7/2017

9.8.2017

Ford pitää paikkansa ensirekisteröintitilastoissa

Ford oli heinäkuun ensirekisteröintitilastoissa toiseksi rekisteröidyin pakettiauto. Tammi-heinäkuun tilastoissa Ford on myös toisella sijalla 21,8 prosentin markkinaosuudella. Henkilöautoissa Ford on viidenneksi rekisteröidyin henkilöautomerkki 7,7 prosentin markkinaosuudella. Fordin henkilöautomalleista tilastokärjessä on Ford Fiesta.

Nykyaikaisten pakettiautojen ja avolava-autojen esikuva täytti sata vuotta

Fordin ensimmäinen hyötyajoneuvo ja pakettiauto, Ford TT, lanseerattiin tasan sata vuotta sitten. Se perustui Fordin ikoniseen T-Ford-henkilöautomalliin mutta oli tätä pidempi ja rungoltaan vahvempi. Auton tavara-alustaosaa pystyi muuntelemaan siten, että ajoneuvolla voitiin kuljettaa lähes mitä tahansa. Moottori käynnistettiin auton edessä olevan kammen avulla, ja ohjaamossa oli kuljettajan lisäksi tilaa yhdelle matkustajalle.

Tänä päivänä Fordin hyötyajoneuvot ovat Euroopassakin myyntitilastojen kärjessä. Hyötyajoneuvojen kattavaan valikoimaan kuuluvat muun muassa Transit, Transit Custom, Transit Connect, Transit Courier ja Ranger-avolava-auto.

Linkki tiedotteeseenKeltainen Focus RS juhlistaa Tour de Francen voittajaa

Ford juhlistaa Chris Froomen ja Team Sky -ammattipyöräilytallin vuoden 2017 Tour de Francen voittoa. Tiimin käytössä olevaan Focus RS -huoltoautoon sekä Mondeo Wagon -autoihin vaihdettiin voiton kunniaksi keltainen tunnusväri. Ford toimittaa Team Skylle yksinoikeudella autot ja pakettiautot tiimin käyttöön. Team Skyn autotiimiin kuuluu myös Ford Mondeo Wagon- sekä S-MAX-, Edge- ja Transit -ajoneuvoja.

Linkki tiedotteeseenSuperauto Ford GT:ssä on 50 anturia, 25 tietokonetta… ja kaksi mukitelinettä

Täysin uuden Ford GT -kilpa-auton yli 50 anturia tuottavat 100 gigatavua dataa tunnissa, ja sen järjestelmät käsittelevät 300 megatavua dataa jokainen sekunti. Anturit monitoroivat muun muassa auton suorituskykyä, poljinten ja ohjauspyörän asentoa sekä ajo-olosuhteita ajokokemuksen optimoimiseksi. Ford GT:ssä on myös kaikki Ford-kuljettajille tutut mukavuudet mukitelineistä SYNC 3 -viihdejärjestelmään ja korkittomaan Ford Easy Fuel -tankkaukseen.

Linkki tiedotteeseen


Kokoushuone pyörien päällä

Uuden Tourneo Customin muunneltavuuden ansiosta kokoustaminen onnistuu autossa kasvotusten, jolloin kiireiset työntekijät voivat käyttää myös matkustusajan tehokkaasti hyödyksi. Matkustajien istuimet voi järjestää helposti ja nopeasti siten, että matkustajat istuvat vastakkain ja jokaisella on käytössä oma USB-latausporttinsa.

Uusi Tourneo Custom on luokkansa ainoa 9-paikkainen henkilökuljetusajoneuvo, jossa on kuusi erillistä istuinta, jotka voidaan asettaa vastakkain kokoustyyliin. Tourneo Custom tulee saataville myöhemmin tänä vuonna.

Linkki tiedotteeseen


Opiskelijat rankkasivat Fordin yhdeksi maailman halutuimmista työnantajista

Opiskelijat ovat nimenneet Fordin ihannetyönantajien joukkoon Universumin kansainvälisessä tutkimuksessa. Yritys nousi tekniikan alan opiskelijoiden listalla tänä vuonna sijalle 12 ja on mukana kaupallisen alan opiskelijoiden top 50 -listalla. Tutkimukseen osallistui yli 294 000 opiskelijaa 12 maasta.

Linkki tiedotteeseen


Amko Leenartsista Euroopan Fordin suunnittelujohtaja

Amko Leenarts on nimitetty Euroopan Fordin suunnittelujohtajaksi. Uudessa tehtävässään Leenarts on vastuussa Euroopan Fordin kehittämien ajoneuvojen sisätilojen ja ulkoasun suunnittelusta. Leenarts johtaa uusia Ford-ajoneuvoja suunnittelevia tiimejä Saksan Merkenichissa sekä Ison-Britannian Duntonissa, joiden studioissa on yhteensä yli 275 työntekijää.

Ford jatkaa suunnitteluprosessiensa uudistamista maailmanlaajuisesti hyödyntämällä muun muassa virtuaali- ja lisätyn todellisuuden teknologioita.

Linkki tiedotteeseen

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Käyttöauto Oy

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Käyttöauto Oy