Uutisia Fordilta 4/2016

Ford GT:lle arvostettu Gene Ri

23.6.2016
Ford jatkaa pakettiautojen ykkösenä Suomessa

Toukokuun ensirekisteröintitilastot osoittavat Fordin jatkavan pakettiautojen markkinajohtajana Suomessa. Fordin markkinaosuus oli tammi-toukokuussa 24,7 prosenttia. Ford-pakettiautojen myynti on kasvanut 15,2 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. 

Ford oli toukokuussa henkilöautojen ensirekisteröintitilastossa sijalla neljä 8,2 prosentin markkinaosuudella. Ford Focus oli viidenneksi suosituin automalli, Fiesta löytyy sijalta 11. 

Jakamisesta uusi tapa autoilla? 

Fordin teettämän kyselyn mukaan 76 % vastaajista olisi valmis auton yhteiskäyttöön ja lähes yhtä moni olisi halukas käyttämään kimppakyytejä. Hieman yli puolet vastaajista olisi valmiita jakamaan autonsa maksua vastaan. Kyselyyn vastasi yhteensä 10 000 henkilöä Isosta-Britanniasta, Italiasta, Espanjasta, Saksasta ja Ranskasta. Jakamistaloudessa pyörii jo nyt isot rahat, arviolta yli 13 miljardia euroa. Ford on ajan hermolla asiakaskokemukseen keskittyvällä FordPass-alustallaan, joka lanseerataan Euroopassa tänä vuonna. Lontoossa Fordilla on GoDrive-palvelu, joka perustuu kertapalvelu-periaatteeseen yhdistettynä takuuvarmaan pysäköintipaikkaan. Viime vuonna aloitettu FordCarsharing puolestaan toimii Saksassa 55 kaupungissa.

Linkki tiedotteeseen

Ford Focus RS:lle arvostettu Dynamics Award

Ford Focus RS on voittanut tämän vuoden Vehicle Dynamics International Awardin. Auton kehittänyt Ford Performance -tiimi puolestaan nimettiin vuoden Dynamics Teamiksi. 23 riippumattomasta autotoimittajasta koostunut tuomaristo ylisti Focus RS:ää ”käsiteltävyydestä, johon muut eivät pysty” sekä ”puhtaasta ajamisen nautinnosta”. Uusia Focus RS:iä on tilattu Euroopassa 6 200 kappaletta. Autojen tuotanto on jo alkanut ja ensimmäiset omistajat ovat jo saaneet autonsa.

Linkki tiedotteeseen

Mitä yhteistä on pienten lasten äideillä, millenniaaleilla ja keski-ikäisillä?

He ovat Euroopan SUV-buumin takana, selviää Fordin teettämästä kyselystä, johon vastasi 5 000 henkilöä Isosta-Britanniasta, Italiasta, Espanjasta, Saksasta ja Ranskasta. SUVin ostamista harkitsee joka kolmas pienten lasten äiti, neljännes 17–34-vuotiaista ja joka viides ikäryhmästä 50+. Ihmisten käsitykset SUVeista ovat muuttuneet merkittävästi. Tutkituista 82 % on sitä mieltä, että SUV ei ole enää luksusauto ja että niistä on tullut entistä polttoainetehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä viimeisen viiden vuoden aikana. Fordin SUV-malliston autoja ovat Kuga, EcoSport ja uusi Ford Edge.

Linkki tiedotteeseen 

Vaahtomuovia ja muoviosia hiilidioksidista

Ford alkaa ensimmäisenä autovalmistajana kehittää vaahtomuovia ja muovia talteen otetusta hiilidioksidista. Jos 50 % vaahtomuovin raaka-aineesta tulisi hiilidioksidiin perustuvista polyoleista, voitaisiin vähentää raakaöljyn käyttöä yli 2 700 miljoonaa kiloa vuosittain. Uutta raaka-ainetta voitaisiin käyttää esimerkiksi auton istuimissa. Fordin tutkijat uskovat, että tämä uusi biomateriaali saadaan tuotantoon viiden vuoden kuluessa.

Linkki tiedotteeseen

Ford GT:lle arvostettu Gene Ritvo -muotoilupalkinto

Vuosimallin 2017 Ford GT on voittanut Gene Ritvo Awardin, joka myönnetään konseptimallille tai autolle, jonka muotoilu henkii eleganttiutta. Autossa on säilytetty alkuperäisen GT40:n perusolemus, mutta se on selkeästi 2000-luvun auto.

Linkki tiedotteeseen

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Käyttöauto Oy

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Käyttöauto Oy