Ford Tourneo Connect sähköistyy

Ford Tourneo Connect sähköistyy; tulossa uusi ladattava hybridi

Ford uutiset

18.3.2024

19.3.2024 – Ford vahvistaa suositun seitsemänpaikkaisen Tourneo Connect 1,2 -tila-auton houkuttelevuutta entisestään esittelemällä siihen segmentissään ensimmäisen ladattavan hybridimallin.

Tourneo Connect ladattava hybridi (PHEV) nostaa mallin monikäyttöisyyden uudelle tasolle. Sen sähköinen toimintamatka on jopa 110 kilometriä,1,2 mikä mahdollistaa päästöttömän ajamisen myös Euroopassa yleistyvillä vähäpäästöisillä vyöhykkeillä.

Uusi malli täydentää Fordin uuden sukupolven Tourneo-tila-autojen sähköistynyttä mallistoa, johon kuuluvat myös kompakti viisipaikkainen täyssähköinen E-Tourneo Courier, kahdeksanpaikkainen täyssähköinen E‑Tourneo Custom 1,3 ja yhdeksänpaikkainen Tourneo Custom ladattava hybridi (PHEV). 1,4

“Tourneo Connect on suorituskykyinen ja monikäyttöinen, ja uusi ladattava hybridi vahvistaa näitä molempia ominaisuuksia. Ladattavan hybridimallin pitkän sähköisen toimintamatkan ansiosta sillä voi ajaa sähköllä monet tyypilliset matkat päivittäisessä ajossa tai työkäytössä,” sanoo Rich Hughes, Tourneo Brand Manager, Ford Europe.

Tourneo Connect ladattavan hybridin myynti alkaa myöhemmin kesällä 2024. Ensimmäisten autojen arvioitu toimitusaika on kuluvan vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

Uusi Tourneo Connect PHEV ohjaamo

Edistynyt PHEV-hybriditekniikka

Tourneo Connect ladattavan hybridin innovatiiviseen uuteen voimansiirtoon kuuluu 1,5 litran EcoBoost-bensiinimoottori, korkeajänniteakku ja sähkömoottori. Ajomukavuutta lisää myös kuusivaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto. Mallissa on tehoa 150 hv ja vääntöä 350 Nm.5 Akku on mahdollista ladata nopeasti jopa 50 kW teholla käyttäen julkisia DC-latureita tai sen voi ladata täyteen kotona AC-laturilla jopa 11 kW teholla. 6

Neljän ajotilan avulla akkuenergian optimointi on yksinkertaista: 7

  • EV Now: Käytössä on vain sähkömoottori.
  • EV Auto: Ajotila vaihtaa sähkö- ja bensiinimoottorin välillä ajo-olosuhteiden mukaan.
  • EV Later: Käytössä on vain bensiinimoottori, ja akkuenergiaa säästetään myöhempään käyttöön.
  • EV Reserve: Säästää kuljettajan määrittämän määrän akkuenergiaa myöhempää käyttöä varten.

Mallistoon kuuluu viisipaikkainen Tourneo Connect ladattava hybridi ja pidempi seitsemänpaikkainen Grand Tourneo Connect ladattava hybridi, jossa on vakiona kaksi istuinta kolmannella rivillä. Ladattavassa hybridissä on yhtä tilava ja monikäyttöinen matkustamo kuin polttomoottorimalleissa. Takapenkit poistettuina Grand Tourneo Connect ladattavan hybridin tavaratila on jopa 3,1 m3 ja jopa 2,6 m3 Tourneo Connect ladattavassa hybridissä. 8

Tourneo Connect ladattava hybridi

Tourneo Connect ladattavan hybridin älykäs tekniikka ei rajoitu vain uuteen voimansiirtoon. Mallissa on ”digitaalinen ohjaamo”, jossa on kaksi 10-tuumaista näyttöä ja liitettävyyttä SYNC-tietoviihdejärjestelmän kautta. 9 SYNC-järjestelmä on yhteensopiva Android Auton ja Apple Carplayn kanssa. 10 Uudessa sähköistetyssä mallissa on myös samat edistyneet kuljettajaa avustavat järjestelmät kuin Tourneo Connectin bensiini- ja dieselmalleissa, jotka ovat jo saaneet viisi tähteä puolueettomissa Euro NCAP -turvallisuustesteissä. Teknologioihin kuuluvat muun muassa Pro Trailer Backup Assist, aktiivinen vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla, 11 kaistanpitojärjestelmä, 12 ja Exit Warning -järjestelmä.

Käyttökokemusta parantaa myös FordPass-sovellus, 13josta voi tarkistaa jäljellä olevan sähköisen toimintamatkan, akun lataustason ja jäljellä olevan latausajan täyteen ladatulle akulle. Sovelluksen kautta saa myös huoltohälytykset, voi lukita ja avata ovet etänä sekä tarkistaa viimeisimmän pysäköintiajan ja sijainnin, mikä voi auttaa välttämään sakkoja.

Tourneo Connect ladattavaan hybridiin on Suomessa saatavana kaksi varustetasoa:

Trend: kattavaan vakiovarusteluun sisältyy digitaalinen ohjaamo ja 16-tuumaiset kevytmetallivanteet

Titanium: Trend-varustelun lisäksi kromisia yksityiskohtia, kattokaiteet, sävytetyt ikkunat ja enemmän kuljettajaa avustavia järjestelmiä

Uusi Tourneo Connect PHEV tilavuus


1 WLTP-päästömittauksessa ilmoitettava polttoaineen/energian kulutus, CO2-päästöt ja sähkökäyttöinen toimintasäde määritellään Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EY) 715/2007 ja komission asetuksessa (EU) 2017/1151 sekä niiden viimeisimmissä lisäyksissä ilmoitettujen teknisten vaatimusten ja tietojen mukaisesti. Sovellettava vakiotestausmenetelmä mahdollistaa vertailun eri ajoneuvotyyppien ja eri valmistajien välillä..

2 WLTP-mittaustavan mukainen virallisesti mitattu toimintamatka, polttoaineenkulutus ja CO2-päästöarvo julkaistaan lähempänä myynnin aloitusta. Sähköinen jopa 110 km toimintamatka on mahdollista saavuttaa täyteen ladatulla akulla, ja siihen vaikuttaa ajoneuvon malli ja akun koko. Todelliseen toimintamatkaan vaikuttavat useat tekijät, kuten sääolosuhteet, ajotapa, reittiprofiili, ajoneuvon kunto sekä litiumioniakun ikä ja kunto.

3 WLTP-mittaustavan mukainen 325 km toimintamatka on mahdollista saavuttaa täyteen ladatulla akulla, ja siihen vaikuttaa ajoneuvon malli ja akun koko. Todelliseen toimintamatkaan vaikuttavat useat tekijät, kuten sääolosuhteet, ajotapa, reittiprofiili, ajoneuvon kunto sekä litiumioniakun ikä ja kunto.

4 Ford Tourneo Custom ladattava hybridi CO2-päästöt 33-65 g/km WLTP, polttoaineenkulutus 1,4-2,9 l/100 km WLTP ja sähköinen toimintamatka

39-56 km WLTP.

5 Teho ja vääntö ovat erillisiä arvoja, eikä niitä välttämättä saavuteta samanaikaisesti.

6 Lukemat perustuvat Ford Tourneo Connect ladattavaan hybridimalliin. Todelliseen latausaikaan vaikuttaa kotilatauksen tai julkisen latausaseman tyyppi sekä muut tekijät kuten sää, ympäristön lämpötila, ajotapa, reittiprofiili, ajoneuvon kunto sekä litiumioniakun ikä, kunto ja lämpötila.

7 Kuljettajaa avustavat teknologiat ovat lisäominaisuuksia. Kuljettajalla on vastuu liikenteen huomioimisesta, tilannearvioinnista ja ajoneuvon hallinnasta. Tarkista rajoitukset ja tarkemmat tiedot Omistajan käsikirjasta.

8 Kuorma- ja lastauskapasiteetti on rajoitettu painon ja painonjakauman suhteen.

9 Keskity aina ajamiseen. Älä käytä älylaitteita kädessäsi ajon aikana. Käytä ääniohjattuja järjestelmiä, jos mahdollista. Jotkin ominaisuudet voivat olla lukittuina ajoneuvon vaihteen ollessa päällä. Kaikki ominaisuudet eivät ole yhteensopivia kaikkien puhelimien kanssa.

10 Vaatii puhelimen, jossa on aktiivinen datapalvelu ja yhteensopiva ohjelmisto. SYNC 4 ei ohjaa kolmannen osapuolen tuotteita käytön aikana. Kolmannet osapuolet ovat yksin vastuussa vastaavista toiminnoistaan.

11 Mikäli pysähdys kestää yli kolme sekuntia, kuljettajan on painettava “RES”-nappia tai kaasupoljinta järjestelmän aktivoimiseksi uudestaan.

12 Kaistanpitojärjestelmä ei hallitse ohjausta. Kuljettajaa avustavat teknologiat ovat lisäominaisuuksia. Kuljettajalla on vastuu liikenteen huomioimisesta, tilannearvioinnista ja ajoneuvon hallinnasta. Tarkista rajoitukset ja tarkemmat tiedot Omistajan käsikirjasta.

13 Tietyissä älypuhelimissa toimiva FordPass® -sovellus on ladattavissa sovelluskaupoista. Käytöstä voi aiheutua viesti- ja datamaksuja.

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Käyttöauto Oy

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Käyttöauto Oy