Ford Transit digitaaliset ominaisuudet

Ford Transit -malleihin tulossa uusia digitaalisia ominaisuuksia ja parannettua teknologiaa

Ford uutiset

23.8.2023
  • Transit- ja E Transit -mallien digitaalisiin ominaisuuksiin on tulossa merkittäviä päivityksiä Euroopassa vuonna 2024.
  • Parannusten myötä Ford Pron tuottavuutta parantavien ohjelmistojen ja palveluiden ekosysteemiin lisätään 5G-yhteys, langattomat Ford Power-Up -päivitykset, 12 tuuman kosketusnäyttö ja uusi Delivery Assist ja Upfit -integraatiojärjestelmä.
  • Parannettu etuakseli, uusi kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto ja kevyempi alusta auttavat maksimoimaan kantavuuden ja parantavat ajoneuvon käsittelyä, suorituskykyä ja tehokkuutta.

22.8.2023 – Ford Pro on ilmoittanut Euroopassa merkittävistä ajoneuvojen suorituskykyä ja tuottavuutta lisäävistä päivityksistä, jotka tulevat vuonna 2024 Transitiin – maailman myydyimpään pakettiautoon. 1

Sekä Ford Transit -dieselmallien että täyssähköisten E-Transit-mallien vakiona olevat liitettävyysominaisuudet ja Ford Power Up -langattomat päivitykset paranevat päivitysten myötä. Uusi ohjelmisto yksinkertaistaa autoon tehtäviä korimuutostöitä ja automatisoi toistuvia tehtäviä tavarantoimituksissa. Tällä on merkitystä, sillä jakelukuljettajilla voi olla jopa 150 toimitusta päivässä. Alustan parannukset ja kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto lisäävät kantavuutta ja parantavat ajoneuvon suorituskykyä, käsiteltävyyttä ja tehokkuutta. 2

"Olemme olleet Euroopan hyötyajoneuvojen myyntijohtaja kahdeksan peräkkäistä vuotta, emmekä lakkaa etsimästä uusia mahdollisuuksia, joilla voimme auttaa asiakkaitamme lisäämään tuottavuuttaan", sanoo Hans Schep, General Manager, Ford Pro Eurooppa. ”Työskentelemme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa ymmärtääksemme heidän kohtaamiaan haasteita ja luodaksemme yhdessä niihin ratkaisuja. Nämä uudet innovaatiot parantavat Transitin digitaalisia ominaisuuksia, laitteistoa ja ajoneuvon käyttöä tukevaa Ford Pro -ekosysteemiä, jotta voimme tarjota asiakkaillemme uuden tason tuottavuuden.”


Parannettua teknologiaa vakiona

Ford Pro laajentaa Transit- ja E-Transit-mallien digitaalisten ominaisuuksien valikoimaa, jotta erilaisissa ammateissa toimivat asiakkaat voivat hyötyä liitettyjen hyötyajoneuvojen eduista tuottavuutensa parantamiseksi. Vuoden 2024 uusia ominaisuuksia Euroopassa ovat:

  • SYNC 4 -tietoviihdejärjestelmä, 3 jossa on 12 tuuman keskelle sijoitettu kosketusnäyttö ja 8 tuuman digitaalinen mittaristo. Ohjaamo on intuitiivinen ja kuljettajalle helppokäyttöinen. Lisäksi Connected Navigation 4 ja sen reaaliaikainen liikennetieto auttavat kuljettajia reitin suunnittelussa ja aikataulussa pysymisessä.
  • Fordin uusin 5G-modeemi 5 tarjoaa supernopean liitettävyyden Transitin älykkäisiin teknologioihin. Ford Power-Up -langattomat päivitykset puolestaan parantavat ajoneuvon tuottavuutta ilman käyntiä huollossa.
  • Pitkäkorisiin E-Transit- ja Transit-pakettiautoihin saatavilla oleva uusi Delivery Assist -teknologia 6 automatisoi toistuvat turvallisuustoimenpiteet tavarantoimituksissa, joita saattaa usein olla jopa 150 päivässä. Teknologia säästää aikaa jopa 20 sekuntia toimitusta kohden. Auton pysäköiminen pysäyttää moottorin, aktivoi hätävilkut ja hälytyksen sekä lukitsee kaikki ovet, joita kuski ei käytä ohjaamosta poistumiseen tai pakettien autosta ottamiseen. Jarrupolkimen painallus käynnistää moottorin uudelleen ja sammuttaa hätävilkut.
  • Ford Pron Upfit Integration -järjestelmän avulla kuljettajat voivat käyttää jälkikäteen asennettuja laitteita ohjaamossa vakiona olevan kosketusnäytön kautta digitaalisilla painikkeilla ja lisäksi linkittää Ford Pron ohjelmistopaketit etävalvontaa varten – esimerkiksi lämpötilan seuraamiseksi lääkkeitä tai elintarvikkeita kuljettavissa kylmäajoneuvoissa, joissa keskeytymätön kylmäketju on oleellinen.


Suunniteltu suorituskykyisemmäksi, tehokkaammaksi ja kyvykkäämmäksi

Kattavat kuljettajaa avustavat järjestelmät niin kuljettajan kuin kuorman turvallisuuden parantamiseksi tulevat vakioksi Transitiin vuonna 2024. Näihin kuuluvat muun muassa törmäyksenestoavustin automaattisella hätäjarrutuksella, kaistavahti ja kaistanpitoavustin sekä aktiivinen vakionopeudensäädin. 6 Driver Assistance Pack sisältää muun muassa kuolleen kulman varoitusjärjestelmän risteävän liikenteen varoituksella ja aktiivisen vakionopeussäätimen, jossa on kaistan keskittämis- ja Stop & Go -toiminnot. 6

Vuoden 2024 mallissa etuvetoisiin Transit-malleihin tulee saataville uusi kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto, joka parantaa suorituskykyä, tehokkuutta ja kuljetuskykyä. 2 Uusi voimansiirto maksimoi kantavuuden jopa 4 250 kilogramman bruttopainoon, missä on lisäystä 700 kiloa.


Uudet pyörien napa- ja jarrujärjestelmät vähentävät painoa ajoneuvon mallista riippuen enimmillään jopa 27 kg. Rakenne mahdollistaa lisäksi jarrujen vaihdon helpommin, minkä ansiosta neljän jarrulevyn vaihtoaika lyhenee kahdella tunnilla. Vuoden 2024 malleihin tulee vakioksi uudet 16-tuumaiset renkaat.

Uusi raskaaseen käyttöön tarkoitettu bruttoakselipainopaketti on nyt saatavilla myös etuvetoisiin malleihin nostaen etuakselin enimmäispainon 1 850 kilosta 2 000 kiloon. Tämä tuo lisää mahdollisuuksia korimuutostöihin ja säästää kuljettajien aikaa ja vaivaa vähentämällä kuormanjakovaatimuksia. Ford Pro odottaa tästä olevan hyötyä esimerkiksi hevoskuljetuksissa tai matalassa lastauskorkeudessa, kun kuorma on saatava lastattua helposti ja kantavuuden on oltava suuri.

Uusimmat Transit- ja E-Transit-mallit ovat asiakkaiden tilattavissa syyskuussa 2023 ja niiden tuotanto käynnistyy ensi vuonna. Toimitusten odotetaan alkavan kesästä kesällä 2024.

Vuonna 2022 lanseeratusta Ford E-Transitista on tullut selvä johtaja kahden tonnin täyssähköpakettiautojen segmentissä. Sen osuus kaikista luokassaan Euroopassa myydyistä sähköpakettiautoista on yli 50 prosenttia. 8

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje


1 Perustuu S&P Global Mobilityn maaliskuussa 2023 raportoimiin uusien autojen rekisteröintitietoihin CY2014-CYE 2022. Tiedot on koottu viranomaisilta ja muista lähteistä ja ne kattavat 95 prosenttia maailmanlaajuisista uusien ajoneuvojen volyymeista yli 80 maassa. Transit-tuoteperheen pakettiautojen lukumäärään kuuluvat Ford Transit ja Ford Transit Custom -mallien eri koriversiot. Luvuissa ei ole mukana Transit Connect ja Transit Courier -malleja.

2 Virallisesti hyväksytty WLTP-mittaustavan mukainen toimintamatka julkaistaan lähempänä myynnin aloitusta. Julkaistu toimintamatka (WLTP) on mahdollista saavuttaa täyteen ladatulla akulla - riippuen mallista jasta ja akusta. Todellinen toimintamatka voi vaihdella useiden tekijöiden vuoksi (esim. sääolosuhteet, ajotyyli, reittiprofiili, ajoneuvon kunto ja ikä sekä litiumioniakun kunto).

WLTP-päästömittauksessa ilmoitettava polttoaineen/energian kulutus, CO2-päästöt ja sähkökäyttöinen toimintasäde määritellään Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EY) 715/2007 ja komission asetuksessa (EU) 2017/1151 sekä niiden viimeisimmissä lisäyksissä ilmoitettujen teknisten vaatimusten ja tietojen mukaisesti. Sovellettava vakiotestausmenetelmä mahdollistaa vertailun eri ajoneuvotyyppien ja eri valmistajien välillä.

3 Keskity aina ajamiseen. Älä käytä älylaitteita kädessäsi ajon aikana. Käytä ääniohjattuja järjestelmiä, jos mahdollista. Jotkin ominaisuudet voivat olla lukittuina ajoneuvon vaihteen ollessa päällä. Kaikki ominaisuudet eivät ole yhteensopivia kaikkien puhelimien kanssa.

4 Navigointipalvelut vaativat SYNC 4 -järjestelmän ja FordPass Connect -modeemin, ilmaiset Connected Service -liitettävyyspalvelut ja FordPass-sovelluksen (lisätietoja FordPass-käyttöehdoissa). Jos palvelu on saatavissa autoon, siihen saa ilmaisen 90 päivän navigointipalvelujen kokeilujakson, joka alkaa samana päivänä kuin uuden ajoneuvon takuu. Asiakkaiden on avattava navigointipalvelun kokeiluversio aktivoimalla auto Ford-käyttäjätilillä. Liitetyille navigointipalveluille vaaditaan vuotuinen palvelusopimus. Liitettävyyspalvelu ja ominaisuudet riippuvat yhteensopivan verkon saatavuudesta. Kehittyvät tekniikat/matkapuhelinverkot/ajoneuvon ominaisuudet voivat rajoittaa toimintoja ja estää yhdistettyjen ominaisuuksien toiminnan. Tiettyjen älypuhelinalustojen kanssa yhteensopiva FordPass-sovellus on ladattavissa sovelluskaupoista. Käytöstä saatetaan veloittaa viesti- ja tiedonsiirtomaksuja.

5 9 Etäominaisuuksia varten tarvitaan FordPass Connect -modeemi, FordPass-sovellus ja ilmainen Connected Service -liitettävyyspalvelu (katso lisätietoja FordPassin ehdoista). Liitettävyyspalveluihin ja -ominaisuuksiin vaikuttaa yhteensopivan verkon saatavuus. Kehittyvät tekniikat/matkapuhelinverkot/ajoneuvon ominaisuudet voivat rajoittaa toimintoja ja estää ominaisuuksien toiminnan. Liitetettävyyspalvelu ei sisällä Wi-Fi-hotspotia.

6 Kuljettajaa avustavat teknologiat ovat lisäominaisuuksia. Kuljettajalla on vastuu liikenteen huomioimisesta, tilannearvioinnista ja ajoneuvon hallinnasta.

7 Maksimivetopaino vaihtelee ja siihen vaikuttavat kuorma, auton malli, lisävarusteet ja matkustajamäärä.

8 Alankomaat, Belgia, Britannia, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tsekki, Turkki, Unkari


Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Käyttöauto Oy

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Käyttöauto Oy