Ford -Road to Better

Ford ja RheinEnergie yhteistyöhön, joka edistää kestävämpää tulevaisuutta

Ford uutiset

9.7.2023
  • Ford ja saksalainen energiayhtiö RheinEnergie julkistivat toimintasuunnitelman kestävämmän tulevaisuuden edistämiseksi. Suunnitelma on osa uutta yhteisymmärryspöytäkirjaa.
  • Ford kolminkertaistaa Kölnin toimitilojensa aurinkopaneelien kapasiteetin paikallisesti tuotetun energian määrän lisäämiseksi.
  • Uusiutuvat energiat ovat merkittävä osa yhtiön tavoitteessa saavuttaa hiilineutraalius Euroopassa vuoteen 2035 mennessä.
  • Ford avasi äskettäin Kölnissä Cologne Electric Vehicle Centerin, Fordin ensimmäisen hiilineutraalin autotehtaan.

6.7.2023 – Ford on ottanut merkittävän askeleen Road to Better -suunnitelmassaan – sitoumuksessa kohti entistä kestävämpää tulevaisuutta. Yhtiö on allekirjoittanut saksalaisen energiayhtiö RheinEnergien kanssa yhteisymmärryspöytäkirjan toimintasuunnitelman kehittämisestä ilmastonsuojeluun.

Ehdotettuihin toimenpiteisiin sisältyvät Fordin nykyisen aurinkoenergiajärjestelmän suorituskyvyn kolminkertaistaminen, yhteinen sitoutuminen paikallisesti tuotetun uusiutuvan sähkön kapasiteetin kasvattamiseksi sekä toimenpiteitä tuotantoprosessien ja valaistuksen tehostamiseksi Fordin toimipisteissä Kölnissä.

Kölnin Merkenichissä sijaitsevan Fordin Keski-Euroopan varaosavaraston katolla olevien aurinkopaneelien tehoa kasvatetaan 3,76 MWp:iin, mikä vastaa noin 1 100 kodin vuosittaista sähkönkäyttöä. Asennus valmistuu vuoden 2024 puoliväliin mennessä, minkä jälkeen aurinkoenergialla tuotetaan noin kuusi prosenttia Merkenichissä sijaitsevien Fordin toimitilojen ja kehityskeskuksen tarvitsemasta sähköstä. Aurinkopaneelijärjestelmän laajentamisen lisäksi Ford tukee myös tuulipuistojen laajentamista alueella. RheinEnergie on tunnistanut kaksi mahdollista vierekkäistä aluetta, jotka voisivat tarjota energiaa ympäröiville kotitalouksille ja Fordin toimipisteille.

”Ford on sitoutunut täysin liikkumisen vapauteen sekä planeetastamme huolehtimiseen. Hankimme RheinEnergien kautta uusiutuvista energianlähteistä kaiken tarvitsemamme sähkön Kölnin toimipisteisiimme. Nyt työskentelemme yhdessä myös varmistaaksemme, että tätä sähköä tuotetaan tulevaisuudessa enemmän paikallisesti", sanoo Martin Sander, johtaja, Ford Model e, Eurooppa.

Ford avasi viime kuussa Kölniin Cologne Electric Vehicle -sähköautokeskuksen, joka on maailmanlaajuisesti yhtiön ensimmäinen hiilineutraali autotehdas ja tukee yhtiön sitoutumista hiilineutraaliuteen koko Euroopassa vuoteen 2035 mennessä. Road to Better on Fordin sitoumus rakentaa kestävämpää, osallistavampaa ja tasapuolisempaa liikkumisen tulevaisuutta, jossa jokaisella on vapaus liikkua ja toteuttaa unelmiaan.

"Meillä kaikilla on sama tavoite: tehdä Kölnistä ilmastoneutraali vuoteen 2035 mennessä. Voimme saavuttaa tämän kunnianhimoisen tavoitteen vain, jos kehitämme ja toteutamme konkreettisia ratkaisuja Kölnissä sijaitsevien suuryritysten kanssa", sanoo Andreas Feicht, toimitusjohtaja, RheinEnergie. "Yhdessä Fordin kanssa kehitämme energiatehokkaampia tuotantoprosesseja ja poistamme hiilen asteittain Kölnin tehtaan lämmöntoimituksesta. Alueellinen vihreä sähkö on välttämätöntä, jotta kotimainen autotuotanto saadaan tehokkaammaksi ja kestävämmäksi."

Fordin tuotantolaitosten ostama sähkö tulee nyt kokonaisuudessaan uusiutuvista lähteistä. Fordin Kölnin tehdas on ostanut sähköä yksinomaan uusiutuvista lähteistä RheinEnergieltä vuodesta 2008 lähtien. Vuoden alussa Valencian tehtaalla otettiin käyttöön uusi aurinkosähköjärjestelmä, jonka kapasiteettia laajennetaan 10 MWp tehoon vuoden 2024 aikana.

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje


1 Kun Ford Kölnin sähköautokeskus on täysin toimintavalmis, se sertifioidaan itsenäisesti hiilineutraaliksi. Tämä riippumaton sertifiointi tarkastetaan ja sovitetaan säännöllisesti kompensoimalla mahdolliset jäljelle jääneet päästöt ostamalla laadukkaita päästövähennysyksiköitä.


Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Käyttöauto Oy

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Käyttöauto Oy