Ford Pro testaa teknologiaa työkalujen seurantaan

4.9.2022

- mahdollisuus jopa tuhansien eurojen säästöihin

Vantaa 31.8.2022 – Työskenneltäessä eri työkohteissa täytyy mukana kuljettaa usein erikoistyökaluja, joiden unohtaminen paikan päälle työpäivän päätyttyä voi aiheuttaa kustannuksia ja viedä turhaan työntekijöiden aikaa. Asiantuntijoiden arvion mukaan yrityksille aiheutuu unohtuneista tai varastetuista työkaluista kustannuksia 450 euroa vuodessa jokaista pakettiautoa kohden. 1

Fordin tuotekehityskeskuksessa Saksan Aachenissa työskentelevät insinöörit ovat nyt saaneet päätökseen Ford Pro -pilottiprojektin, jonka avulla yritykset voivat seurata työkalujensa ja laitteidensa sijaintia jatkuvasti Bluetooth™-yhteyden ja GPS-seurannan avulla.2 Järjestelmä käyttää työkalulaatikoihin ja laitteisiin sijoitettuja erikoislaitteita yhteyden muodostamiseksi yrityksen ajoneuvoihin ja keskuspalvelimeen.

Seurantalaitteiden ansiosta auto voi muistuttaa kuljettajaa, jos työkalua ei ole lastattu autoon, vaan se on saattanut jäädä työkohteeseen. Seurannan avulla yritysten on myös mahdollista tietää, missä jokainen työkalu tai laite kulloinkin on. Tämän ansiosta myös työkalujen käytön koordinointi on helpompaa esimerkiksi tilanteissa, joissa on tarve toimittaa tietty työkalu kiireellisesti toiseen työkohteeseen.

Hävinneiden työkalujen tilalle hankittavista työkaluista aiheutuu yrityksille turhia kustannuksia. Järjestelmän tuoman kustannussäästön lisäksi yrityksiltä ja työntekijöiltä säästyisi myös työaikaa, kun sitä ei enää kuluisi työkalujen saatavuuden tarkistamiseen puhelimitse tai manuaalisista luetteloista, työkalujen etsimiseen tai unohdettujen työkalujen noutamiseen. Lisäksi varastonhallinta helpottuisi ja järjestelmä mahdollistaisi työtehtävien ja yrityksen laitteiden käytön suunnittelun tehokkaammin jo ennakkoon.

Ford Pro testaa teknologiaa


Ajantasainen tieto kaikkien käytössä

Jokainen työkalu, kone ja laite on varustettu vedenpitävällä ja äärimmäisiä lämpötiloja kestävällä seurantalaitteella, joka on yhteydessä yrityksen keskuspalvelimeen. Keskuspalvelimessa oleva tieto on kaikkien yrityksen työntekijöiden käytettävissä tietokoneella, auton näytöllä ja tabletin tai älypuhelimen sovelluksella sekä toimistossa että työkohteissa.  

Työkaluja on mahdollista etsiä ja paikantaa "ajoneuvon", "varaston", "työkalutyypin" ja "työkalun nimen" perusteella, ja kaikkien laitteiden sijainti on nähtävissä reaaliaikaisesti kartalla. Lisäksi työkalut on mahdollista listata eri tavoin, kuten "toimivat", "rikkinäiset" tai "huollossa".

Kun pakettiauto on lastattu, jokainen autossa oleva työkalu näkyy ajoneuvon näytöllä ja varattuna kyseiselle ajoneuvolle. Työmaalla lastia purettaessa, näytössä näkyvät sarakkeet, "Lastattu" ja "Purettu". Jos työkalu näkyy työpäivän päätteeksi vielä "Purettu" -sarakkeessa, se on mahdollisesti unohtunut työkohteeseen.

Autossa oleva ajantasainen lista työkaluista mahdollistaa sekä lastauksen että ajoneuvossa olevien työkalujen tarkastuksen nopeammin. Kun yrityksen kaikki työkalut ovat saatavilla keskitetysti, niiden kuljetus eri toimipisteiden välillä on tehokkaampaa ja työn suunnittelu helpompaa kohdistamalla oikeat työkalut eri työkohteisiin. Jos työkalu jätetään ajoneuvoon yöksi, kuljettaja saa hälytyksen, jos se poistetaan ajoneuvosta.

Kolme Kölnin alueella toimivaa yritystä on testannut, miten teknologia soveltuu eri kokoisille yrityksille ja työntekijöiden käyttöön eri toimialoilla, kuten rakentaminen ja saneeraus, putki- ja kylpyhuonetyöt sekä puutarha- ja maisemointityöt. Ford Pron suunnitelmissa on tutkia järjestelmää vielä lisää eri markkinoilla ennen palvelun tuloa saataville lähitulevaisuudessa.


Kommentteja projektissa mukana olleilta

”Tarkimmaltakin työntekijältä voi joskus unohtua työkalupakki tai käsityökalu hänen kiirehtiessään toiseen työkohteeseen. Kiireisillä työmailla työkalut voivat myös joskus mennä sekaisin tai ne voidaan varastaa, jos ne jätetään yöksi työmaalle. Koska projekteissa on usein tiukat aikataulut, kadonneiden laitteiden korvaamiseen kuluva aika voi aiheuttaa ongelmia, ja jokainen viivästys maksaa aikaa ja rahaa", sanoo  Walter Pijls, CV Ecosystems, Research and Advanced Engineering, Ford of Europe

”Vain yhdenkin työkalun laittaminen väärään paikkaan voi saada koko työpäivän sekaisin. Tämä työkalujen seurantaan kehitetty ratkaisu on loistava esimerkki siitä, kuinka kehittyneet yhteysominaisuudet ja älykkäät ohjelmistot voivat auttaa yrityksiä ja vähentää seisonta-aikoja samalla, kun työntekijät pystyvät keskittymään täysin työhönsä”, toteaa Jeremy Gould, johtaja, Ford Pro Software, Ford of Europe

Yhden järjestelmää testanneen yrityksen, Demel Garten- und Landschaftbaun,  projektipäällikkö Dennis Schmidt kertoo järjestelmän hyödyistä käytännön työssä: ”Aiemmin meillä oli tehottomat paperiset lokikirjat ja inventaarioluettelot, minkä vuoksi tavaroiden paikantaminen oli iso haaste. Sen lisäksi, että pystymme nyt helposti seuraamaan kaikkia laitteitamme, meille on etua tiedoista, joista voimme nähdä, mitä työkaluja käytetään ja kuinka usein, mitä työkaluja tarvitsemme enemmän ja mitkä työkalut ovat saavuttamassa elinkaarensa loppua. ”


Ford Pron tavoitteena yritysten tuottavuuden parantaminen

Ford Pro on valmistajan uusi maailmanlaajuinen myynti- ja palveluliiketoiminta, jonka tavoitteena on parantaa yritysasiakkaiden tuottavuutta edistyksellisten ajoneuvojen ja alan kärkeä olevien tuotteiden ja palveluiden avulla.

Yhtiö auttaa yrityksiä, jotta ne löytävät sähköautokalustolleen parhaiten sopivan latausstrategian. Lisäksi Ford Pro kehittää digitaalisia ratkaisuja autojen hyötykäyttöajan lisäämiseksi ja operatiivisten kustannusten vähentämiseksi. Ford Pro on lanseerannut aiemmin tänä vuonna täyssähköisen Ford E-Transitin ja esittelee täyssähköisen Ford E-Transit Customin lähiaikoina.

Lisäksi Fordin insinöörit tutkivat, miten geoaitojen avulla voisi tehostaa ajokokemusta, vähentää kaikkien tienkäyttäjien riskejä ja parantaa kaupunkiympäristöä. Kölnissä testataan parhaillaan Ford E-Transitilla Geofencing Speed Limit Control -järjestelmää, jonka luoman virtuaalisen alueen sisällä ajoneuvot hidastavat vauhtia automaattisesti. Geoaitausta testataan myös, jotta Ford Transit Custom Ladattava hybridi voisi automaattisesti siirtyä ajamaan päästöttömästi sähköllä auton tullessa vähäpäästöiselle alueelle.  

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje


1 RWTH Aachenin yliopiston markkinoinnin osaston johtajan laskelmien mukaan mahdollinen taloudellinen säästö on noin 38 euroa ajoneuvoa kohden kuukaudessa. Lisäksi työntekijöiden arvioidaan säästävän aikaa noin tunnin viikossa, kun heidän ei tarvitse tarkistaa tai etsiä työkaluja. Yrityksen kalustoa hallinnoivien henkilöiden puolestaan arvioidaan säästävän lähes kaksi tuntia viikossa työkalujen ja pakettiautojen tehokkaamman koordinoinnin ansiosta.

2 Tämä ominaisuus ei ole tällä hetkellä ostettavissa. 

Bluetooth™ on Bluetooth Inc.:n rekisteröity tavaramerkki.


Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Käyttöauto Oy

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Käyttöauto Oy