M-Sport Ford Puma Rally1 -kilpa-auto ensiesittelyssä

Fordin uudella videolla

20.12.2021

Uusi M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 -kilpa-auto on esitelty ensimmäistä kertaa Fordin uudella videolla, 1 Video on kuvattu kokonaisuudessaan Romaniassa Fordin Craiovan tehtaalla, jossa on valmistettu Ford Pumaa vuodesta 2019 alkaen. 

Tehtaan tuotantolinjalta rullasi tällä viikolla ulos miljoonas Ford-malli.

Vauhdikkaan videon englanninkielinen nimi on ”Ford Puma Hybrid Rally1 Gatecrashes the Party”, ja siinä Ford Puma Rally 1 -auto ilmestyy kuokkavieraaksi tehtaan juhliin. Auton ratissa tekee stunttitemppuja M-Sport Ford World Rally Teamin kuljettaja Adrien Fourmaux. Muut videolla esiintyvät näyttelijät ovat Fordin työntekijöitä.


Uusi ja jännittävä aikakausi WRC:lle

Uusi M‑Sport Ford Puma Rally1 on menestyksekkään Ford Fiesta WRC -auton seuraaja. Fiesta varmisti tallille kolme WRC-titteliä vuonna 2017 tapahtuneen esittelynsä jälkeen.

”Elokuvan tekeminen tehtaassa, jossa Pumaa valmistetaan päivittäin, on paras tapa juhlia M-Sportin ja Fordin uskomatonta työtä Puma Hybrid Rally1 -auton kehittämisessä. Olemme onnistuneet tekemään tiiviissä yhteistyössä Craiovan tehtaan työntekijöiden kanssa videon, joka merkitsee uuden ja jännittävän aikakauden alkua WRC:lle”, sanoo Richard Millener, M-Sport Ford World Rally Teamin tallipäällikkö.


M‑Sport Ford Puma Rally1 – lisää suorituskykyä sähkömoottorista

Fordin ensimmäisessä sähköistetyssä kilpa-autossa on seuraavan sukupolven hybridivoimalinja, joka ottaa talteen energiaa jarrutettaessa ja auton rullatessa ja varastoi sen 3,9 kWh akkuun. Energiaa käytetään tehostamaan palkitun 1.6-litraisen EcoBoost-bensiinimoottorin suorituskykyä 100 kW tehoisen sähkömoottorin tuottamilla jopa kolme sekuntia kestävillä tehopiikeillä.

M‑Sport Ford Puma Rally1 -auton sähköistettyä voimansiirtoa voi myös käyttää puhtaasti sähköllä ajamiseen kaupungeissa ja huoltoalueilla sekä valituilla osuuksilla erikoiskokeiden välissä. Akkua voi ladata ulkoisesta virtalähteestä tietyillä huoltopaikoilla. Latausaika on noin 25 minuuttia. 95 kg painava hybridijärjestelmä on neste- ja ilmajäähdytteinen ja sijoitettu erittäin vahvaan koteloon, joka kestää irtokappaleiden iskuja ja G-voimien vaikutusta mahdollisessa onnettomuustilanteessa.


Craiovassa valmistettu jo miljoona Fordia

Craiovan tuotantolinjalta valmistunut miljoonas auto on Desert Island Blue -värinen Puma ST-Line EcoBoost Hybrid 155 hv. 

Ford saavutti miljoonan auton virstanpylvään 12 vuotta sen jälkeen, kun yhtiö aloitti autojen valmistuksen Romaniassa vuonna 2009. Tehtaalla valmistettuja Ford-malleja ovat Transit Connect, B-MAX, EcoSport ja vuodesta 2019 alkaen Puma.


Investointeja tulevaan tuotantoon

Aiemmin tänä vuonna Ford ilmoitti investoivansa 300 miljoonaa dollaria (noin 267 000 euroa) Craiovan tehtaaseensa, jossa aloitetaan vuonna 2023 uuden hyötyajoneuvomallin valmistus. Mallista on tulossa vuonna 2024 myös täyssähköinen versio – ensimmäinen Romaniassa valmistettava täyssähköinen automalli.

Ford on investoinut Romanian tuotantolaitokseen lähes 2 miljardia dollaria ( lähes 1,8 miljardia euroa) sen jälkeen, kun yhtiö osti tehtaan vuonna 2008. Tehtaalla on muun muassa yli 600 robottia parantamassa valmistusprosessin tehokkuutta ja laatua. Craiovassa työskentelee noin 6000 henkilöä.


Katso video tästä:


Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje

1 Video on kuvattu valvotuissa olosuhteissa suljetulla alueella, kuskina ammattikuljettaja. Älä yritä tehdä vastaavaa itse. Aja aina vastuullisesti ja noudata paikallisia tieliikennemääräyksiä ja -lakeja.

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Käyttöauto Oy

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Käyttöauto Oy