Ford nosti Explorerin korkeuksiin Norjassa

4.8.2021

Kuulostaa lähes mahdottomalta tehtävältä nostaa 2466 kg painava Ford Explorer 47 metrin korkeuteen. Tehtävä on kuitenkin onnistunut, ja tällä hetkellä Norjassa sijaitsevan maailman korkeimman vapaasti seisovan kiipeilytornin huipulla seisoo tukevasti Ford Explorer ladattava hybridi. Hanke on osa Fordin toteuttamaa kunnianhimoista kiipeilykilpailua.

Ford Explorer ladattava hybridi sopii erinomaisesti aktiiviseen elämäntapaan. Tämän vuoksi oli itsestään selvää valita juuri se sijoitettavaksi OVER -kiipeilytornin päälle Norjassa, jossa ympäristö suorastaan kutsuu seikkailemaan ja kiipeilemään. 

2466 kiloa painavan suuren maastoauton sijoittaminen turvallisesti tornin huipulle ei ollut yksinkertainen tehtävä. Insinöörit ja arkkitehdit kehittivät kuuden kuukauden aikana tarkoitukseen sopivan tukevan alustan, jotta auto saatiin kiinnitettyä ylös turvallisesti.

Tältä näytti, kun auto nostettiin kiipeilytorniin:

Rohkeille mahdollisuus tutustua Exploreriin ja nauttia näkymistä 47 metrin korkeudessa

Ford järjesti Lillesandissa Etelä-Norjassa Explore New Heights -kilpailun, johon osallistui 14 huippukiipeilijää. Heistä kuusi parasta eteni kilpailemaan voitosta, jossa palkintona oli Ford Explorer ladattava hybridi kahdeksi vuodeksi käyttöön. Voittajaksi selviytyi 21-vuotias Leo Ketil Bøe Bergenistä kiipeämällä tornin huipulle vain 3,33 minuutissa

Ford Explorer

Nyt myös kaikilla muilla halukkailla on mahdollisuus 27.8. asti haastaa itsensä ja tutustua tornin huipulla olevaan Ford Explorer ladattavaan hybridiin ja sieltä avautuvaan näkymään joko kiipeämällä ylös seinää pitkin tai hieman helpommalla tavalla – käyttämällä tornin sisäportaita.

Suorituskykyinen ja tilava auto kaikkiin tilanteisiin

Ylellinen seitsemänpaikkainen Ford Explorer ladattava hybridi on monikäyttöinen ja tehokas auto aktiiviseen elämäntapaan. Explorer ladattavassa hybridissä on 3.0 litran EcoBoost V6 -bensiinimoottori ja 75 kW sähköinen ajomoottori, jotka tuottavat yhdessä tehoa 457 hv ja vääntöä 825 Nm. Auto kiihtyy 0-100 km/h nopeuteen 6,9 sekunnissa. Explorerin vaikuttavan kokoisen, jopa 2 274 litran1, tavaratilan ansiosta mukaan mahtuu kaikki tarpeellinen, olipa kyseessä aktiiviloma ystävien kanssa, telttaretki perheen kanssa tai golfviikonloppu.

Lisätietoa Explorer ladattavasta hybridistä löytyy Fordin nettisivuilta ja kansainvälisestä mediapankista.

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje

# # #

1 Kun vain etuistuimet ovat käytössä ja auto on lastattuna kattokorkeuteen.

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Käyttöauto Oy

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Käyttöauto Oy