UUTISIA FORDILTA Toukokuu 2014

2.6.2014
Fordin hyvä vire jatkuu Euroopassa

Huhtikuu oli jo yhdestoista kuukausi peräkkäin, kun Fordin myynti kasvoi Euroopassa. Kun koko Euroopan automarkkina kasvoi 4,2 prosenttia, Ford kasvatti myyntiään 6,6 prosenttia. Fordin markkinaosuus on nyt 7,9 prosenttia. Hyötyajoneuvoissa markkinaosuus on 10,2 prosenttia. Ford Transit on Euroopan myydyin hyötyajoneuvo, kun lasketaan yhteen tonnin ja kahden tonnin painoisten hyötyajoneuvojen segmentit.   

Ford on muuttanut tilastointikäytäntöään. Kun aiemmin myyntejä ja markkinaosuuksia laskettiin Euroopassa 19 maan ja koko Euroopan osalta, nyt käytössä on tilastointi 20 maan, 22 maan ja 50 maan mukaan. Romania on uutena maana mukana 20 maan tilastoissa. 22 maan tilastoissa mukaan tulevat Venäjä ja Turkki. 50 maan tilastoihin tulee lisäksi 28 markkinaa, jotka edustavat pääasiassa pieniä valtioita sekä Itä-Euroopan ja itsenäistyneitä entisen Neuvostoliiton maita. Tarkat tiedot maista löytyvät englanninkielisestä tiedotteesta (linkki).

Suomessa Ford oli huhtikuussa kuudenneksi myydyin henkilöautomerkki 7,1 prosentin markkinaosuudella. Hyötyajoneuvoissa Ford oli tutulla toisella sijalla. Tammi-huhtikuun markkinaosuus oli 23,0 prosenttia.  

Klikkaa tästä tiedotteeseen

Fiesta on Euroopan myydyin pikkuauto

Ford Fiesta oli ensimmäisen vuosineljänneksen myydyin pikkuauto Euroopassa, kun kaupaksi kävi 85 639 Fiestaa. Vuoden takaiseen vastaavaan ajankohtaan verrattuna Fiestojen myynti on kasvanut 10 prosenttia. Tänä vuonna myydyistä Fiestoista 80 prosentissa on Ford SYNC, 47 prosenttia on Titanium-varusteltuja ja 29 prosentissa on 1.0 EcoBoost -moottori.

Klikkaa tästä tiedotteeseen 

YouTube

Fordin pääjohtaja Alan Mulally jää eläkkeelle

Vuodesta 2006 Fordia pääjohtajana luotsannut Alan Mulally jää eläkkeelle 1.7.2014. Hänen seuraajakseen on valittu Mark Fields, joka on ollut Fordin palveluksessa 25 vuotta ja toiminut Fordin Chief Operating Officerina vuoden 2012 joulukuusta lähtien. Mulally halusi aikaistaa eläkkeelle jäämistään puolella vuodella, koska hän koki Fordin johtotiimin olevan siihen valmis jo nyt.

Linkki tiedotteeseen: https://media.ford.com/content/fordmedia/fna/us/en/news/2014/05/01/ford-leadership-announcement.html

Fordilta 18-paikkainen Transit linja-auto


Fordin suurikokoisimman linja-auton, 18-paikkaisen Transitin, myynti on alkanut Euroopassa. Mallistossa on jo aiemmin 12- (ei Suomessa) ja 15-paikkaiset mallit. Auton matkustamomukavuus on ensiluokkainen ja tilaratkaisut ovat monipuoliset. Istuimissa on kallistettavat selkänojat ja kyynärnojat. Takamatkustamon ilmastointia voidaan säätää erillisistä säätimistä. Jokaisella istuinrivillä on lisäksi kaksi jalkatilaan asennettua ilmastointisuutinta. Istuinrivejä on viisi, joista taaimmaisessa on istuimet neljälle henkilölle. Taaimmaisen istuin rivin keskimmäiset istuimet voidaan irrottaa, jolloin matkustamoon mahtuu pyörätuoli tai matkatavaroita. Autossa on erityisen leveä sivuliukuovi, minkä takia erillistä hätäpoistumistietä ei tarvita.

Klikkaa tästä tiedotteeseen

Ford Otosan avaa uuden kokoonpanotehtaan

Ford Motor Companyn ja Koc Holdingin yhteisyritys Ford Otosan on avannut uuden tehtaan Turkin Yeniköy´ssa.  Tehdas rakennettiin 16 kuukaudessa ja se maksoi 511 miljoonaa dollaria. Uudet Tourneo Courier ja Transit Courier –mallit valmistetaan uudessa kokoonpanotehtaassa.

Klikkaa tästä tiedotteeseen

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Käyttöauto Oy

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Käyttöauto Oy